Moraal

Op een mooie zomerdag was er eens een houthakker een tak aan het kappen, deze tak hing echter boven een rivier. En zoals je wel kan denken viel zijn bijl in het water. De man begon zo hard te wenen dat God te voorschijn kwam en hem vroeg waarom hij zoveel verdriet had. De houthakker deed zijn relaas van het gebeuren en tot zijn grote verbazing dook God in het water. Een beetje later kwam God terug boven met een gouden bijl in zijn hand; Is dit uw bijl?” vroeg God hem. De houthakker zei ; “Neen” Onmiddellijk dook God terug in het water en kwam enkele ogenblikken later terug met een zilveren bijl. “Is dit dan uw bijl?” vroeg God. Opnieuw zei de houthakker; Neen” Bij de derde poging kwam God met een ijzeren bijl terug, en vroeg weerom; “Is dit dan uw bijl?” “Ja” zei de houthakker opgelucht. God die geraakt was door de eerlijkheid van de man gaf hem uiteindelijk de drie bijlen cadeau. De houthakker keerde tevreden terug.
Enkele dagen later wandelde de houthakker met zijn vrouw naast de rivier. Plots valt zijn vrouw in het water en de houthakker schreeuwt het uit. Weerom verscheen God ten tonele en hem vroeg wat er mis was. Mijn vrouw is in het water gevallen!” zei de houthakker. Zonder twijfelen dook God in het water en kwam met Jennifer Lopez in zijn armen uit de rivier. Hij vroeg: Is dit uw vrouw?” “Ja!!!” brulde de man. God, boos als hij was omdat de man gelogen had zei; “Jij neemt het risico te liegen tegen mij? Ik zal je vervloeken!!!” De houthakker smeekte Hem; “Alsjeblief God, hoe moest ik anders antwoorden? Als ik Neen had gezegd, was U de volgende keer met Catherina Zeta Jones teruggekomen. Indien ik dan weer Neen had gezegd zou u met mijn vrouw zijn teruggekomen en dan had ik Ja gezegd. Op dat moment zou U ze mij alledrie, als beloning voor mijn eerlijkheid, gegeven hebben. Ik ben echter maar een arme houthakker en kan geen drie vrouwen onderhouden. Het is enkel om deze reden dat ik reeds de eerste keer ‘Ja’ heb gezegd!

Het moraal van dit verhaal ? Mannen liegen enkel om eerlijke en begrijpelijke redenen…

1 reactie op “Moraal”

Laat een reactie achter