Kluiven

XIAN (ANP) – Een vijfjarig Chinees meisje heeft de afgelopen drie jaar al haar tien vingers afgekloven. Op [[popup:images/kluiven.jpg:een foto]] in de Singaporese krant the Straits Times was te zien dat er van haar vingers niet meer rest dan afgevlakte bobbeltjes.

,,Ze ging van haar wijsvinger naar haar ringvinger tot ze uiteindelijk allemaal weg waren”, aldus haar grootvader, die de zorg over het kind draagt. Volgens hem deden hij en zijn vrouw er alles aan om het kluiven te stoppen, maar ging het meisje er op onbewaakte momenten gewoon mee door.

Een verpleegkundige sprak in de krant van een ,,ongekende” situatie. Vermoedelijk werden de zenuwen van Yuanyuan op tweejarige leeftijd aangetast door een wekenlange koorts, waardoor ze de pijn niet meer voelde.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *