Petitie voor Amina Lawal

“Amina Lawal, een 30-jarige moslim uit Nigeria, werd veroordeeld tot de dood door steniging door een sharia-rechtbank. Op 19 augustus 2002 oordeelde het sharia-Hof van Beroep dat het doodvonnis van Amina Lawal zal worden gehandhaafd. Amina bekende naar verluidt dat zij een buitenechtelijke zwangerschap had ondergaan. Zwangerschap buiten het huwelijk is binnen de sharia-wetgeving in de staat Katsina voldoende bewijs voor een veroordeling wegens overspel. Amina had geen advocaat tijdens de eerste rechtszitting. Bij haar hoger beroep wordt Amina ondersteund door Nigeriaanse en internationale vrouwen- en mensenrechtenorganisaties, waaronder Amnesty International.”

Update (15-04-2004): Ik zie dat er weer veel bezoekers via Google op momenteel.nl komen die zoeken naar “Amina Lawal” of iets in de trent.  Even voor de duidelijkheid, Amina Lawal is al lang vrijgesproken

1 gedachte op “Petitie voor Amina Lawal”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *