Hersenspinsel van mevr. Bosch

Tijd

Tijd is in feite een niet-bestaand begrip. Toch heeft de mens er benamingen aan gegeven, indelingen voor gemaakt, het hele mensenleven erop ingericht. Wat is de mens zonder tijd? Nog mens? En wat is de tijd zonder de mens? Tijdloos? Is het niet de mens die de tijd uitgevonden heeft? Het was een niet-bestaand begrip voordat de mens er een begrip aan gaf. En zelfs nadat de mens er een benaming aan gegeven had en daarmee het begrip tijd geboren was, of tijd als begrip geboren was, viel en valt het bestaansrecht te betwijfelen. Eigenlijk is het een goed functionerende en luxe maar overbodige uitvinding. Mensen kunnen de tijd pas vergeten als ze weten hoe laat het is.

4 gedachtes op “Hersenspinsel van mevr. Bosch”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *