Gehacked?

Omdat het kan heb ik… of eerder gezegd… had ik alle posts van momenteel.nl nog steeds online staan. Afgelopen donderdagavond mocht ik na een paar uurtjes werken weer uit de eeuwige ruisvelden. Na 3 stappen in de buitenlucht begint vaak m’n telefoon een beetje zenuwachtig te worden en creëert dan een hoop gepiep van inkomende berichten. Ook deze keer. Mijn oog viel, theoretisch, op een mailtje van mijn hosting provider met de mededeling dat momenteel.nl offline gehaald was wegens het genereren van te veel dataverkeer… Huh?! Wat blijkt, momenteel.nl draait nog steeds op een blog CMS genaamd PivotX. Na het installeren van PivotX moet een bepaald bestand weggehaald worden, dit omdat het bestand hack gevoelig is. Deze n00b heeft dus van het bestand alleen de naam veranderd i.p.v. het bestand te verwijderen. Dit is een paar jaar goed gegaan, totdat een of ander hackert het ontdekte en er flink (mis)bruik van ging maken. Na een vriendelijke mail wisseling tussen mij en de hosting provider mocht ik weer bij m’n bestanden komen en heb de hele rambam maar gelijk maar even naar m’n harddisk gekopieerd. Na alles 10 keer te hebben gecontroleerd (daar was wat mee ;-)), heb ik de hele rambam van de server gehaald om dan binnenkort alles weer, zoals het hoort, online te zetten… of toch niet?

Laat een reactie achter